Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, Gebze deki fabrikanın kapasitesini doldurmak için ikinci yerli araç üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Küçük SUV üretmek istiyoruz" dedi.

Türk otomotiv sektöründe yeni model yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Honda Türkiye, Gebze fabrikasındaki 50 bin adetlik üretim kapasitesini doldurmak için yeni model üzerinde çalışmaya başladı.

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, Türkiyede ürettikleri Civic Sedan ile 50 bin adetlik üretim kapasitesini dolduramadıklarını belirterek, "15 bin adet Civic Sedan üretiyoruz. Yaklaşık 35 bin adetlik kapasite geriye kalıyor. Kapasiteyi doldurmak için yeni bir model üretmeyi düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Dizel motora kavuşan yeni CR-V nin tanıtımında konuşan Yamasaki, ikinci modele yeşil ışık yaktı. Yamasaki, "Türkiyede C segmentinde ilerliyoruz. Ama kapasiteyi doldurabilmek için B sedan veya küçük SUV üretmeyi düşünebiliriz. Tüm olanakları değerlendiriyoruz. Hangisinde daha fazla kâr edeceğimiz konusunda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

2015 te banttan inecek


Hideto Yamasaki, Türk tüketicisinin halen ağırlıklı olarak sedan tercih ettiğini ancak crossover ve hatchback modellerin de payının arttığını sözlerine ekledi. Üretilmesi planlanan yeni modelinin startının 2015 yılı olacağının sinyalerini veren Yamasaki, şunları kaydetti: "Genellikle bir ürünün hazırlama aşaması iki yıldan fazla süre alıyor. 2013 ün sonundayız. Tam zamanını söyleyemem ama hesaplamayı siz yapabilirsiniz."



Yorumlar

Yorum Ekle
Yorum yapılmadı.