Uzun yıllar dizel motora soğuk bakan Japon üretici Honda, Avrupa pazarındaki varlığını artırabilmek amacıyla bir süre önce yeni geliştirdiği 1.6 lt dizel motoru Civic Hatchback modeline koyarak, "açılım" yapmıştı. Honda, şimdi aynı motoru bu kez de yenilediği CR-V de kullanıp iddiasını artıracak.
Düşük yakıt tüketimi ve hafifliğiyle dikkat çeken 120 HP lik 1.6 lt i-DTEC i yeni motor, önden çekişli ve 6 ileri manuel vites kutusu kombinasyonuyla CR-V de de görev alacak. Ekim ayında gelecek 1.6 lt dizel CR-V nin fiyatıysa şimdilik belli değil. Ancak 90 bin TL civarından başlayabileceği belirtiliyor.
Fabrika verisine göre 100 km de ortalama 4.5 lt tüketen dizel CR-V, özellikle ara hızlanmada başarılı. Araçta Start/Stop ve vites değişim göstergesi de var.

"Ciddi hedeflerimiz var"
Honda Türkiye Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erdem Soydaş, dizel CR-V nin önemli bir model olduğunu, vergi avantajlı dizel motorla çok daha iddialı olacağını söyledi.
Türkiye deki SUV satışlarında önden çekişli modellerin payının 2008 de yüzde 4 ken, bugün yüzde 77 ye yükseldiğini hatırlatan Soydaş, manuel vites oranının da yüzde 62 ye çıktığını belirtti. Soydaş, "Bu veriler aracın, rekabetçi fiyatıyla önemli bir başarı göstereceğine inanıyoruz" dedi.
Honda, tam yılda 1000 adet civarında dizel CR-V satmayı düşünüyor. Geçen yıl 16 bin 500 adet satış yapan Honda, dizellerle birlikte bu yıl 17 bin 500, 2014 teyse 20 bin adetlere ulaşmayı hedefliyor.

LPG şaşkınlığı
Soydaş, yerli Civic Sedan da kesinlikle dizel versiyon olmayacağının altını çizerken, bu boşluğu LPG li "CivicEco" ile doldurmaya çalıştıklarını, bunda da başarılı olduklarını kaydetti.
Erdem Soydaş, "Biz LPG li Civic i piyasaya sunarken modelin satışlarında yüzde 10-15 lik bir pay alacağını düşünmüştük. Ancak şu an LPG li Civic, bu modelin satışlarının yüzde 70 ine yaklaştı" ifadesini kullandı.



[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki> En Son>>