Honda olarak bizler kendimizi mobilite alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak değerlendiriyoruz. Önce motosiklet üretimiyle başladık çünkü insanları bir yerden bir yere taşımanın en hızlı yolu buydu. Honda olarak ürün gamımızı arttırdıkça müşterilerimize daha iyi hizmet edebilmek için yeni hayaller kurmaya odaklandık; yeni ve daha iyi teknolojilerle insanlığa yardımcı olmak.İşte bu gelişim tutkusu bizi ASIMO’yu yaratmaya yönlendirdi. Dünyanın en gelişmiş ve sofistike robotu... ASIMO’yu yapmak Honda mühendisleri için inanılmaz bir mücadeleydi. Güçlü bilgisayarlara ve karmaşık yazılımlara ek olarak, ASIMO aslında birçok bilimsel (matematik, fizik -devinimle ilgili; anatomi - insan bedeninin yapısıyla ilgili...) araştırmaların bir sonucudur.



Neden insana benzeyen bir robot geliştirdik?

Böyle bir hayal kurmak kulağa oldukça basit gelebilir. İnsanın karmaşık hareketlerini taklit edebilecek ve insanlara yardım edebilecek bir robot yapmak! Kolay bir görev mi? Hiç de değil! Honda mühendisleri 1986 yılında insana en yakın robotu yaratmak için yola çıktılar. Hayalleri Dünya’nın ilk insansı robotunu yaratmaktı. ASIMO 1986 yıldan beri Honda mühendislerinin muhteşem çabası, sürekli araştırma, çalışma ve özverileriyle birleşerek, deneme - yanılma yöntemleriyle geliştirildi.

Honda ASIMO’yu tek bir amaç için geliştirdi; insanlığa yardımcı olmak. ASIMO ileri, geri, adım adım ve yan yan yürüme gibi benzersiz hareket kabiliyetlerinin yanı sıra insan çevikliğinde ve hızında merdiven çıkabilme yeteneğine de sahip. Gündelik hayatımızda yaptığımız birçok hareketi yapabilecek yeteneğe sahip olacak ASIMO gelecekte insanlara yardım etmekle görevli olacak. ASIMO, yardıma ihtiyacı olan insanlar için ikinci bir göz, kulak, el ve kol olacak ve gündelik hayatlarına bir nevi bağımsızlık ve mobilite kazandıracak.

[ Yazıyı Oku ]

<<ılk Baş <Önceki | 1 | 2 | 3 | 4 | Sonraki> En Son>>